Αιολικό πάρκο στον Άγιο Γεώργιο: εκδόθηκε η άδεια εγκατάστασης

Ανοίγει ο δρόμος για την επένδυση μεγάλου αιολικού πάρκου της Τέρνα Ενεργειακή στο νησάκι Άγιος Γεώργιος, καθώς το ΥΠΕΚΑ εξέδωσε την άδεια εγκατάστασης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα euro2day.gr, το αιολικό πάρκο ισχύος 69 μεγαβάτ θα αποτελείται από 23 ανεμογεννήτριες των 3 μεγαβάτ η μία με τεχνολογία Vestas.
Η ετήσια παραγωγή υπολογίζεται σε 210 εκατομμύρια κιλοβατώρες (210 γιγαβατώρες) και ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 150 εκατ. ευρώ περίπου.

Με βάση το πρόγραμμα της εταιρείας, οι εργασίες, στις οποίες θα περιλαμβάνεται και υποβρύχια διασύνδεση του νησιού με το κέντρο υπερυψηλής τάσης Λαυρίου, θα ξεκινήσουν εντός του 2011, ενώ η έναρξη λειτουργίας του αιολικού πάρκου τοποθετείται στο τέλος του 2013.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, εκτός από το συγκεκριμένο έργο, η ΤΕΡΝΑ σχεδιάζει να εγκαταστήσει στον Άγιο Γεώργιο και φωτοβολταϊκό ισχύος 4 μεγαβάτ, οπότε η συνολική εγκατεστημένη ισχύς στο νησί θα φτάσει τα 73 μεγαβάτ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι πέρασαν πολλά χρόνια μέχρι να αδειοδοτηθεί η επένδυση για το αιολικό πάρκο στο νησάκι Άγιος Γεώργιος. Σημειώνεται ότι ο πρώτος σχεδιασμός του έργου έγινε το 2005 και η αδειοδοτική διαδικασία ξεκίνησε το 2006.