Η ΕΛΕΤΑΕΝ μέλος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Αιολικής Ενέργειας

Με ξεχωριστή χαρά και περηφάνια η ΕΛΕΤΑΕΝ ανακοινώνει την ένταξη της ως μέλος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Αιολικής Ενέργειας (GLOBAL WIND ENERGY COUNCIL – G.W.E.C.).

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αιολικής Ενέργειας είναι η διεθνής ένωση του κλάδου της αιολικής ενέργειας. Αποστολή του GWEC είναι να διασφαλίσει την καθιέρωση της αιολικής ενέργειας ως απάντηση στις σημερινές ενεργειακές προκλήσεις, μια απάντηση η οποία παρέχει σημαντικά περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη.

Τα μέλη του GWEC αντιπροσωπεύουν πάνω από 1.500 εταιρείες, οργανισμούς και ιδρύματα σε περισσότερες από 80 χώρες, και μεταξύ αυτών είναι το σύνολο των εθνικών ενώσεων αιολικής ενέργειας, από καθιερωμένες όσο και από αναδυόμενες αγορές, συμπεριλαμβανομένων των μεγαλύτερων αγορών του κόσμου, δηλαδή των ΗΠΑ, της Ευρώπης της Κίνας και της Ινδίας.

Ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Αιολικής Ενέργειας Δρ. Κλάους Ρέϊβ (Klaus Rave), επ’ αφορμή της ένταξης της ΕΛΕΤΑΕΝ στους κόλπους του Παγκοσμίου Συμβουλίου Αιολικής Ενέργειας, δήλωσε:

«Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αιολικής Ενέργειας καλωσορίζει το νέο του μέλος από την Ελλάδα. Η αιολική βιομηχανία μπορεί να προσφέρει στην ελληνική οικονομία το σωστό μήνυμα ανάπτυξης. Και το δυναμικό της ανάπτυξης είναι τεράστιο. Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αιολικής Ενέργειας θα κάνει ότι χρειάζεται για να το ξεκλειδώσει.»

Μάλιστα ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Αιολικής Ενέργειας Δρ. Κλάους Ρέϊβ για να τιμήσει την ΕΛΕΤΑΕΝ και τη χώρα μας, θα παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις της Παγκόσμιας Ημέρας του Ανέμου (15 Ιουνίου).

Ο Γενικός Γραμματέας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Αιολικής Ενέργειας κ. Στηβ Σόγιερ (Steve Sawyer) δήλωσε:

«Χαιρόμαστε που η Ελληνική Ένωση Αιολικής Ενέργειας είναι μέλος μας και ελπίζουμε να διδαχθούμε από την υπομονή και επιμονή τους, που αποκτήθηκε από την άνω των 5000 ετών ιστορία τους»

Ο Πρόεδρος της ΕΛΕΤΑΕΝ Γιάννης Τσιπουρίδης για τη σημαντική αυτή στιγμή στην ιστορία της ΕΛΕΤΑΕΝ, δήλωσε:

«Η ΕΛΕΤΑΕΝ, 25 χρόνια μετά την ίδρυση της πραγματοποιεί ένα μεγάλο βήμα εξωστρέφειας και αναγέννησης. Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο όπου, πέρα από την οικονομική κρίση, η αιολική ενέργεια έχει να αντιμετωπίσει σκοταδιστικού τύπου επιθέσεις από ομάδες που θεωρούν πως ωρίμασαν οι συνθήκες, για να τελειώνουν μια και καλή με την “επάρατο” Αιολική Ενέργεια, αντιστέκεται με το μόνο τρόπο που είναι βιώσιμος: εξωστρέφεια και ανάπτυξη.

Όπλο μας η επιστημονική αλήθεια και τίποτε άλλο. Όλα όσα υποστηρίζουμε είναι μετρήσιμα με αντικειμενικές επιστημονικές διαδικασίες αποδεκτές διαχρονικά διεθνώς.

Δεν μας πτοούν οι αρνητές της επιστήμης και οι εφήμερες επιτυχίες τους, γιατί η ιστορία της πατρίδας μας και του πλανήτη είναι διάσπαρτη από παρόμοια παραδείγματα. Οι μελλοντικές γενιές θα τους τοποθετήσουν εκεί που τους αξίζει, παρέα με διαβόητες φυσιογνωμίες της ιστορίας.

Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, με υπομονή και επιμονή, όπως είπε ο Γ.Γ. του G.W.E.C., γνωρίζοντας πως, νομοτελειακά, μια μέρα θα δικαιωθούν οι θέσεις μας που οδηγούν σε ουσιαστική αναπτυξιακή προοπτική, αληθινή παραγωγική ανασυγκρότησή και έξοδο από την κρίση.

Η ΕΛΕΤΑΕΝ, όπως είπε και ο Πρόεδρος του GWEC, θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να το πετύχει αυτό.»

Πηγή: econews.gr