Λονδίνο: πρωτεύουσα της «πράσινης» μετακίνησης

Σε 1300 θα ανέλθουν τα δημόσια σημεία φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο Λονδίνο το 2012 όπως αποκάλυψαν οι Δημοτικές Αρχές της βρετανικής πρωτεύουσας.

Προς το παρόν, κυκλοφορούν περίπου 17000 υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο Λονδίνο και την ευρύτερη περιφέρειά του. Ο Δήμαρχος θέλει αυτός ο αριθμός να εκτοξευθεί στις 100.000 και η πόλη του να γίνει ευρωπαϊκή πρωτεύουσα της ηλεκτροκίνησης.

Το δίκτυο Source London είναι το πρώτο για την φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων στην πόλη. Το κόστος εγγραφής στο δίκτυο είναι 100 λίρες και τα μέλη δύνανται να φορτίζουν τα οχήματά τους σε οποιοδήποτε σημείο Source London, όποτε έχουν ανάγκη.

Πολλά από τα σημεία φόρτισης θα εγκατασταθούν σε χώρους στάθμευσης, κοντά σε σταθμούς μετρό, σε σούπερμαρκετ, σε εμπορικά κέντρα, αλλά και μέσα στον οικιστικό ιστό.

Το εν λόγω σχέδιο αποτελεί μέρος μόνο του ευρύτερου προγράμματος του Δημάρχου Μπόρις Τζόνσον για την συγκοινωνιακή αναμόρφωση του Λονδίνου.

Στο ίδιο πλαίσιο εμπίπτει το πρόγραμμα ενοικίασης ποδηλάτων Barclays Cycle Hire, αλλά και η επανεισαγωγή του αγαπημένου διώροφου λονδρέζικου λεωφορείου, σε υβριδική μορφή, το οποίο αντικαταστάθηκε προς απογοήτευση των κατοίκων της πόλης από αρθρωτά λεωφορεία (ακορντεόν).

econews