Φωτοβολταϊκά: πέρασαν τις δοκιμές καταπόνησης τα συστήματα HIT της Sanyo

Η SANYO Component Europe GmbH ανακοίνωσε σήμερα (6/9) ότι οι φωτοβολταϊκές της μονάδες HIT®* τύπου N και H πέρασαν με επιτυχία τις σκληρότατες δοκιμές καταπόνησης, τις Δοκιμές Διάβρωσης από Αλάτι και Υγρασία (Βαθμός καταπόνησης 6), όπως προβλέπει το νέο πρότυπο IEC 61701 (Έκδοση G, Ιούνιος 2010).

Η δοκιμή διενεργήθηκε από ειδικούς στη φωτοβολταϊκή τεχνολογία του οργανισμού τεχνικών ελέγχων TÜV Rheinland, οργανισμό ευρέως αναγνωρισμένο στον τομέα των φωτοβολταϊκών μονάδων.

Οι δοκιμές του επιπέδου 6, το μέγιστο επίπεδο καταπόνησης στις δοκιμές των μονάδων, αποτελούνται από 8 κύκλους δοκιμών που διαρκούν 56 ημέρες. Κατά τη διαδικασία των δοκιμών, οι μονάδες εκτίθενται σε διάλυμα 5% χλωριούχου νατρίου. Ένας κύκλος δοκιμών διαρκεί 7 ημέρες και αποτελείται από τέσσερις φάσεις ψεκασμού με νέφος αλατιού, διάρκειας δύο ωρών έκαστη, σε θερμοκρασία 35°C και 93% υγρασία. Μετά από κάθε φάση γίνεται αποθήκευση της μονάδας σε υγρό περιβάλλον για 20 έως 22 ώρες στους 40°C, και σε σχετική υγρασία 93%.

Μετά την ολοκλήρωση των τεσσάρων φάσεων ψεκασμού και αποθήκευσης των μονάδων, οι μονάδες αποθηκεύονται για διάστημα τριών ημερών σε κανονικές περιβαλλοντικές συνθήκες. Η επιταχυμένη εργαστηριακή δοκιμή διάβρωσης, επιτρέπει την προσομοίωση των επιδράσεων ατμόσφαιρας με υψηλά ποσοστά αλάτων κατά τη διάρκεια ζωής μιας φωτοβολταϊκής μονάδας

Ιδιαίτερα στις παράκτιες περιοχές, αλλά και στις ηπειρωτικές περιοχές, μπορούν οι φωτοβολταϊκές μονάδες να υποστούν ζημιές από βροχή ή υγρασία με υψηλή περιεκτικότητα σε άλατα. Ακόμη και το ξηρό αλάτι μπορεί να ενεργοποιηθεί με τη βροχή ή υγρασία και να αποτελέσει σοβαρό κίνδυνο για τις φωτοβολταϊκές μονάδες, μειώνοντας σημαντικά τη διάρκεια ζωής τους. Τα θετικά αποτελέσματα των δοκιμών επιβεβαιώνουν την εξαιρετική ποιότητα των μονάδων SANYO HIT® αναδεικνύοντας την καταλληλότητά τους, ακόμη και σε περιβάλλοντα με αντίξοες καιρικές συνθήκες.

“Η SANYO δεν επιδιώκει μόνο την κορυφαία θέση στον βαθμό απόδοσης των μονάδων της, αλλά δίνει και ιδιαίτερη βαρύτητα στην ποιότητα και την αξιοπιστία των φωτοβολταϊκών της μονάδων της σειράς HIT. Μόνο εφόσον οι μονάδες πληρούν τις απαιτήσεις των πελατών ως προς τη διάρκεια ζωής τους, μπορεί να εξασφαλιστεί το αναμενόμενο οικονομικό όφελος.
Μετά την επιτυχή δοκιμή αμμωνίας τον Ιούνιο, η πρόσφατη πιστοποίηση αποδεικνύει άλλη μια φορά την προσήλωσή μας στις ύψιστες απαιτήσεις ποιότητας των διεθνών προτύπων” αναφέρει ο Κύριος Shigeki Komatsu, Διευθυντής του τμήματος φωτοβολταϊκών συστημάτων της SANYO Component Europe.