Τρόπος Λειτουργίας


Πολύπλευρη και υψηλής άνεσης λύση

Τα συστήματα VRV® απεικονίζουν την υψηλή τεχνολογία της Daikin τόσο σε συνθήκες άνεσης όσο και σε ενεργειακή απόδοση, για εφαρμογές από μικρά ως πολύ μεγάλα γραφεία, ξενοδοχεία ή άλλα εμπορικά κτίρια υπηρεσιών, παρέχοντας θέρμανση και ψύξη καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.
Η Daikin επινόησε την επαναστατική τεχνολογία του VRV® (Variable Refrigerant Volume) το 1982. Σήμερα η Daikin έχει ανεβάσει κατά πολύ τον πήχη στην συγκεκριμένη κατηγορία, παρουσιάζοντας καινοτομικά προϊόντα όπως υδρόψυκτα συστήματα VRV®WIII, συστήματα με ανάκτηση θερμότητας, συστήματα για ψυχρά κλίματα (VRV® III-C),…

Το αποτέλεσμα;
Αυξημένη άνεση και μειωμένη κατανάλωση σε σχέση με προηγούμενης γενιάς συστήματα VRV®.


Μεγαλύτερη ισχύς, άνεση και απόδοση

Λόγω του ότι τα συστήματα VRV® της Daikin κυκλοφορούν μόνο την απαιτούμενη ποσότητα ψυκτικού υγρού – για αυτό και το όνομα VRV, ‘Variable Refrigerant Volume’ Συστήματα μεταβλητού ψυκτικού όγκου – μπορούμε να έχουμε διαφορετικές θερμοκρασίες, σε διαφορετικούς χώρους. Μια ακόμη πρωτοπορία της Daikin, η τεχνολογία inverter, δίνει τη δυνατότητα στο σύστημα να προσαρμόσει την αποδιδόμενη ισχύ στις πραγματικές απαιτήσεις. Αυτό εξασφαλίζει την μέγιστη άνεση ( οι διακυμάνσεις της θερμοκρασίας ελαχιστοποιούνται) και μεγιστοποιεί την απόδοσης καθώς αποφεύγονται οι συχνές επανεκκινήσεις της μονάδος που τελικά οδηγούν σε μείωση της καταναλισκόμενης ενέργειας!
Από την εμφάνισή του πρώτου VRV® η Daikin έχει αναπτύξει νέα μοντέλα και έχει επεκτείνει τη γκάμα των προϊόντων για μεγαλύτερα εύρος εφαρμογών – από μικρά καταστήματα ως ουρανοξύστες – ενώ παράλληλα έχει αυξήσει την ασφάλεια, την ευκολία εγκατάστασης και συντήρησης.


Οι αντλίες θερμότητας και τα συστήματα ανάκτησης θερμότητας της Daikin

Οι υψηλής απόδοσης αντλίες θερμότητας της Daikin παρέχουν θέρμανση ή ψύξη για καταστήματα, γραφεία ή βιομηχανικά κτίρια, ενώ τα συστήματα με ανάκτηση θερμότητας παρέχουν ταυτόχρονα θέρμανση και ψύξη σε γραφεία ή βιομηχανικά κτίρια από ένα και μόνο σύστημα.


Τι είναι η ανάκτηση θερμότητας;

Η ανάκτηση θερμότητας επιτυγχάνεται εκμεταλλευόμενοι την απορριπτόμενη θερμότητα που παράγεται από μονάδες που λειτουργούν σε ψύξη για να τροφοδοτήσουμε χώρους που χρειάζονται θέρμανση. Η ανάκτηση θερμότητας με άλλα λόγια μας δίνει τη δυνατότητα να ξαναχρησιμοποιήσουμε την ενέργεια που διατίθεται σε μία ή περισσότερες ζώνες του κτιρίου και να την αποστείλουμε σε άλλες περιοχές μέσα στο ίδιο κτίριο. Τα συστήματα ανάκτησης θερμότητας επιτυγχάνουν τον υψηλότερο COP στην βιομηχανία ( μέχρι 9*), αναδεικνύοντας τα συστήματα αυτά σε πρωταθλητές της ενεργειακής απόδοσης.


Μεγάλη ποικιλία μοντέλων

Η Daikin προσφέρει μεγάλο αριθμό αντλιών θερμότητας και συστημάτων ανάκτησης που καλύπτουν όλες σας τις ανάγκες. Προκύπτει μεγάλη δυνατότητα συνδυασμών από τη σύνδεση μίας εξωτερικής μονάδος ( 4 έως 54 HP) μέχρι 64 εσωτερικές μονάδες, και υποστηρίζοντας 14 διαφορετικούς τύπους εσωτερικών μονάδων.

* Αφορά τον τύπο REYQ8P8 50% ψύξη – 50% θέρμανση. υνθήκες: εξωτερική θερμοκρασία 11° CDB, εσωτερική θερμοκρασία: 18° CWB, 22°CDB