Θέρμανση δεξαμενών ελαιοτριβείου

Σε ένα πρότυπο ελαιοτριβείο που κατασκευάστηκε το 2011 στην ορεινή Τροιζηνία υπάρχουν ανοξείδωτες δεξαμενές αποθήκευσης και τυποποίησης ελαιολάδου 35 ton. Οι δεξαμενές καθαρισμού και τυποποίησης του ελαιολάδου είναι 15 ton.

Είναι γνωστό ότι το κρύο ελαιόλαδο όταν τυποποιείται είναι παχύρευστο και έχει μεγάλες κατακρατήσεις ενώ το πολύ ζεστό είναι πιό αραιό με αποτέλεσμα να περνάνε υγρασίες και μαργαρίνες. Λόγω των χαμηλών εξωτερικών θερμοκρασιών τον χειμώνα και υψηλών το καλοκαίρι που επικρατούν στην περιοχή και λαμβάνοντας υπ΄ όψιν την αυστηρή θερμοκρασία τυποποίησης των 21 βαθμών C υπήρχαν οι παρακάτω λύσεις θέρμανσης του ελαιολάδου τον χειμώνα:

  • 1η Να χρησιμοποηθούν αντιστάσεις στις δεξαμενές
  • 2η Να τοποθετηθεί λέβητας πετρελαίου με όλα τα παρελκόμενά του
  • 3η Να τοποθετηθεί πυρηνολέβητας
  • 4η Να τοποθετηθεί αντλία θερμότητας (ψύξη – θέρμανση)

Οι ιδιοκτήτες μετά την μελέτη που τους παραδόθηκε για τις καταναλώσεις ωριαία όχι μόνο της θέρμανσης των δεξαμενών τον χειμώνα αλλά και της ψύξης τους το καλοκαίρι, κατέληξαν στην τέταρτη λύση ( αντλία θερμότητας της εταιρείας DAIKIN ) φθάνοντας να θερμαίνουν και να ψύχουν 15 ton ελαιολάδου σε λιγότερο από 2 1/2 ώρες στους 21 βαθμούς C με ωριαία κατανάλωση 0,30 € / h.

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση είμαστε στην διάθεσή σας .
Τηλ. 2104902033, 210 4904414