DAIKIN Altherma Flex type

Daikin Altherma Flex Type: είναι ένα κεντρικό σύστημα που παρέχει θέρμανση , ζεστό νερό χρήσης και ψύξη για οικιακές και εμπορικές εφαρμογές.

Αυτό το πολυβραβευμένο σύστημα ενσωματώνει την τεχνολογία VRV της Daikin εντός του εύρους της Daikin Altherma παρέχοντας μία αντλία υψηλών θερμοκρασιών κατάλληλη για πολυάριθμες νέες η ανακαινισμένες εγκαταστάσεις από ένα διαμέρισμα έως και πολυκατοικία, ένα εμπορικό και επαγγελματικό κτίριο,εστιατόρια, γυμναστήρια, σχολεία μέχρι και δημόσια κτίρια.Το αποτέλεσμα είναι ένα εξαιρετικά ενεργειακά αποδοτικό σύστημα το οποίο προσφέρει δραματικές μειώσεις στα έξοδα λειτουργίας και μειώνει τις περιβαντολογικές επιπτώσεις που έχει η θέρμανση των χώρων διαβίωσης και εργασίας στο περιβάλλον.

Το Daikin Altherma Flex Type χρησιμοποιόντας τα 2/3 της θερμότητος που παραλαμβάνει από το περιβάλλον είναι μια αναγνωρισμένη ανανεώσιμη πηγή ενέργειας τρεις φορές ενεργειακά αποδοτικότερη οποιουδήποτε συστήματος παραγωγής θερμότητος με ορυκτά καύσιμα (πετρέλαιο φυσικό αέριο κλπ).

ΕΥΕΛΙΚΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ 3 ΣΕ 1

Για ακόμη περισσσότερη εξοικονόμηση ενέργειας και χάρις στην λειτουργία ανάκτησης θερμότητος, η θερμότητα που απορροφάται κατά την διάρκεια της ψύξης ενός διαμερίσματος αντί να απορριφθεί στο περιβάλλον ανακτάται και χρησιμοποιείται για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης έως και 60C, μειώνοντας την δαπάνη ρεύματος.

ΕΥΕΛΙΚΤΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Μία μόνο εξωτερική μονάδα μπορεί να συνδυαστεί με έως και 10 εσωτερικές μονάδες και να καλύψει οποιαδήποτε απαίτηση του κτιρίου σε fan coils, ενδοδαπέδια θέρμανση σώματα πάνελ χαμηλών και υψηλών θερμοκρασιών και ζεστά νερά χρήσης.

ΣΠΟΝΔΥΛΩΤΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Εναλλακτικά, οι εσωτερικές μονάδες μπορούν να συγκεντρωθούν σε ένα κεντρικό μηχανοστάσιο κλιματισμού, ώστε να δημιουργηθεί ένα κεντρικό σύστημα κατάλληλο για μεγάλο εύρος εφαρμογών, σε εγκαταστάσεις όπου απαιτείται μεγάλη ποσότητα ζεστού νερού, όπως spa, γυμναστήρια, εστιατόρια και σχολεία. Ο σπονδυλωτός σχεδιασμός του συστήματος εξασφαλίζει την επεκτασιμότητα των κεντρικά εγκατεστημένων εσωτερικών μονάδων. Έτσι, μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες όλου του κτιρίου σε θέρμανση, ψύξη και ζεστό νερό και να συνδυαστούν με διάφορους τύπους θερμοπομπών, όπως μονάδες fan coil, θερμαντικά σώματα αντλίας θερμότητας, ενδοδαπέδια θέρμανση και καλοριφέρ.

ΙΔΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ

Οι εσωτερικές μονάδες μπορούν να τοποθετηθούν σε κάθε διαμέρισμα ξεχωριστά παρέχοντας ανεξάρτητη λειτουργία με αυτόνομο έλεγχο θέρμανσης και κατανάλωσης, μειώνοντας κατακόρυφα τις εκπομπές προς το περιβάλλον από άλλα συστήματα θέρμανσης.

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ DAIKIN ALTHERMA FLEX

 • Θερμοκρασία προσαγωγής μέχρι +80oC ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΝ
 • Λειτουργία μέχρι και κάτω από τους – 20oC εξωτερική θερμοκρασία
 • Ψύξη :Θερμοκρασία προσαγωγής μέχρι +5 oC
 • Λειτουργία μέχρι και πάνω από τους + 43oC εξωτερική θερμοκρασία
 • Ζεστα νερά χρήσης : Θερμοκρασία στο μπόιλερ μέχρι +75 oC
 • Ανάκτηση θερμότητας

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ DAIKIN ALTHERMA FLEX

 • Βραβείο Ground and Air Source Power στα Rushlight Awards 2011
 • Βραβείο καινοτομίας για την τεχνολογία περιβάλλοντος στα Environmental and Energy Awards 2011
 • Καινοτόμο προϊόν της χρονιάς στα National Heat Pump Awards 2011

ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

Τα εφαρμοσμένα συστήματα της Daikin παρέχουν μια απόλυτα εξατομικευμένη απάντηση για τις κτιριακές σας ανάγκες. Όποιες κι αν είναι οι ανάγκες κλιματισμού ή άνεσης, η Daikin έχει αναπτύξει όλα εκείνα τα στοιχεία που θα βοηθήσουν να διαμορφωθεί μια καινοτόμος, ενεργειακά αποδοτική λύση στα μέτρα σας.

ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ

Τα εφαρμοσμένα συστήματα επιτρέπουν εξατομικευμένη διαμόρφωση η οποία μπορεί να περιλαμβάνει:

 • Εξωτερική ή εσωτερική μονάδα ψύκτη για την τροφοδοσία του εφαρμοσμένου συστήματος
 • Μονάδα διαχείρισης αέρα, για βέλτιστο κλιματισμό σε πολλαπλές ζώνες
 • Μονάδες fan coil, οι οποίες εξασφαλίζουν την κυκλοφορία του αέρα για θέρμανση ή ψύξη εσωτερικών χώρων
 • Συστήματα ελέγχου κατάλληλα για ποικίλους συνδυασμούς μονάδων
 • Αυτά τα στοιχεία μπορούν να συνδυαστούν εύκολα με απεριόριστους τρόπους, ώστε να εξασφαλιστεί η ιδανική λύση για τις κτιριακές σας ανάγκες.

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΓΚΑΜΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ

Τα εφαρμοσμένα συστήματα της Daikin πραγματικά προσφέρουν τη μεγαλύτερη διαθέσιμη γκάμα επιλογών από οποιονδήποτε άλλο μεμονωμένο κατασκευαστή:

 • Κορυφαίο για την κατηγορία τους ευρωπαϊκό βαθμό εποχιακής ενεργειακής απόδοσης (ESEER)
 • Συστήματα μόνο ψύξης, αντλίας θερμότητας, δωρεάν ψύξης και ανάκτησης θερμότητας
 • Τεράστια γκάμα αποδόσεων έως και 9.000 kW
 • Δυνατότητα λειτουργίας με διάφορα ψυκτικά: R-134a, R-407C, R-410A
 • Κατάλληλα για μεγάλο εύρος συνθηκών λειτουργίας
 • Χαμηλή στάθμη θορύβου ώστε να πληρούν τις ακουστικές απαιτήσεις
 • Πιστοποίηση Eurovent

ΟΛΑ ΤΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ DAIKIN

Επειδή όλα τα εξαρτήματα του συστήματος κατασκευάζονται από την Daikin, συνεργάζονται άψογα εξασφαλίζοντας απόλυτη αξιοπιστία και βέλτιστη ενεργειακή απόδοση.

ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΗΓΜΕΝΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Η Daikin είναι πρωτοπόρος στην ανάπτυξη καινοτόμων συμπιεστών και τεχνολογίας inverter για μέγιστη απόδοση και επιδόσεις. Τα εφαρμοσμένα συστήματα της Daikin παρέχουν μια κορυφαία λύση για κάθε απαίτηση, ενώ παράλληλα είναι φιλικότερα προς το περιβάλλον.

ΕΥΕΛΙΞΙΑ ΜΕ ΜΟΝΑΔΕΣ FAN COIL

Η Daikin παρέχει μια μεγάλη γκάμα μονάδων Fan Coil, οι οποίες μπορούν να είναι κρυφές ή εμφανείς ώστε να ταιριάζουν στο κτίριο. Είναι αθόρυβες και αποδοτικές, γι’ αυτό και είναι ιδανικές για πολλούς επαγγελματικούς χώρους, προσφέροντας μια ευέλικτη λύση τόσο από τεχνικής όσο και από αισθητικής πλευράς.

«Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τις τιμές των καυσίμων, αλλά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πολύ λιγότερα»

Downloads