Ηλιακή Θέρμανση από τη BUDERUS


Ηλιόλουστες λύσεις με τη σύγχρονη
ηλιακή τεχνολογία

O ήλιος είναι ζωή. H ηλιακή ενέργεια είναι η ενέργεια του μέλλοντος. Κάθε μέρα ανατέλλει ο ήλιος και μας χαρίζει ζέστη, φως και ενέργεια. Ενέργεια, την οποία μπορείτε απλά και άνετα, με ένα θερμικό ηλιακό σύστημα της Buderus να χρησιμοποιήσετε, είτε για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης είτε για θέρμανση στο σπίτι σας. Και αυτό αξίζει διπλά, γιατί κερδίζετε εσείς και το περιβάλλον.

Ο ήλιος μας χαρίζει ενέργεια

Με την ηλιακή ενέργεια δεν εξοικονομείτε μόνο καύσιμη ύλη και κατά συνέπεια επιτυγχάνετε μείωση του λειτουργικού κόστους της θέρμανσής σας, αλλά προστατεύετε και το περιβάλλον: από μια συλλεκτική επιφάνεια μόλις 6 m2 μπορεί να αποφευχθεί η έκλυση περίπου 1.000 kg CO2 το χρόνο.
Η ηλιακή τεχνολογία της Buderus έχει πολλές εφαρμογές σε νέες κατοικίες, σε καινούργιες εγκαταστάσεις θέρμανσης, για τη θέρμανση ζεστού νερού χρήσης, καθώς επίσης για την βοηθητική υποστήριξη της θέρμανσης.

Η αρχή λειτουργίας ενός θερμικού ηλιακού συστήματος

Οι ακτίνες του ηλίου θερμαίνουν τον ηλιακό συλλέκτη . Η θερμότητα μεταφέρεται από τον κυκλοφορητή του υδραυλικού κιτ συνδεσης μέσω των σωλήνων στο θερμοδοχείο – μπόιλερ. Στη συνέχεια ο εναλλάκτης του μπόιλερ μεταδίδει τη θερμότητα στο αποθηκευμένο πόσιμο νερό. Έτσι μπορεί σε μια κατοικία με εγκαταστημένη συλλεκτική επιφάνεια 4 έως 6 m2 να καλυφθεί από τον ήλιο έως και το 60% των απαιτούμενων αναγκών σε ζεστό νερό χρήσης.
Ωστόσο, τις ημέρες χωρίς ηλιοφάνεια την απαραίτητη θερμότητα για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης, την υποστηρίζει ο συμβατικός λέβητας. Η ηλιακή ενέργεια μπορεί ακόμη να χρησιμοποιηθεί σε μια κατοικία και για την υποστήριξη της θέρμανσης, αξιοποιώντας την συλλεκτική επιφάνεια περίπου 8-10 m2 σε συνδυασμό μ΄ένα ειδικό θερμοδοχείο μεγάλης χωρητικότητας.