Αφυγραντήρας MEACO

Η Meaco είναι βρετανική εταιρεία, ιδρύθηκε το 1991 από τον Chris και η Michelle Michael και εξακολουθεί να βρίσκεται σε ιδιωτική ιδιοκτησία παρά το γεγονός ότι έχει εξελιχθεί σε μία από τις ποιο σημαντικές και βραβευμένες φίρμες στην Ευρώπη. Η τεχνική σχεδίαση των αφυγραντήρων Meaco στηρίζεται στην εμπειρία που έχει αποκτηθεί πάνω από 20 χρόνια στο χώρο ελέγχου της υγρασίας, όχι μόνο για τις αιτήσεις οικιακής αφύγρανσης, αλλά στον απαιτητικό κόσμο των μουσείων και γκαλερί τέχνης. Οι αφυγραντήρες Meaco αντιπροσωπεύονται αποκλειστικά στην Ελλάδα από τη Sani hellas.

Στην Ελλάδα η χρήση αφυγραντήρα Meaco ποικίλει: από τον έλεγχο της υγρασίας και τη συντήρηση των σπιτιών από την υγρασία στους τοίχους, τη συμπύκνωση υγρασίας και τη μούχλα το χειμώνα, την προστασία των σκαφών, γκαράζ αυτοκινήτων και τροχόσπιτα, έως το στέγνωμα των ρούχων τους χειμερινούς μήνες στο σπίτι, διατηρώντας τα ρούχα και τα παπούτσια καθαρά από τη μούχλα, διατηρώντας εργαλεία και όπλα μακριά από σκουριά και το στέγνωμα χώρων μετά από μια πλημμύρα. Πολλοί χρησιμοποιούν αφυγραντήρα Meaco απλά και μόνο για θέματα υγείας, όπως οι αλλεργίες (διαβάστε το άρθρο υγρασία και αλλεργίες). Η Sani hellas έχει τη γνώση ώστε να σας βοηθήσει να επιλέξετε τον κατάλληλο αφυγραντήρα Meaco για τις ανάγκες σας και είναι στην ευχάριστη θέση να απαντήσει κάθε σας ερώτηση.

Οι αφυγραντήρες Meaco δίνουν λύση στο πρόβλημα της υψηλής υγρασίας που λίγο ή πολύ όλοι μας το έχουμε βιώσει. Είτε πρόκειται για εξοχική κατοικία είτε για τη μόνιμη κατοικία όλοι μας είχαμε την άσχημη εμπειρία μαυρισμένων τοίχων, μπογιάς στους τοίχους που σκάει, κατεστραμμένα έπιπλα και ξύλινα πατώματα, παράθυρα που στάζουν και αφήνουν μαύρα στίγματα, κα. Συνηθισμένα προβλήματα που τελικά μας κοστίζουν μια περιουσία, ξανά και ξανά. Οι αφυγραντήρες Meaco αντιμετωπίζουν εγγυημένα τα προβλήματα υγρασίας: υγρασία στον τοίχο, υγρασία συμπύκνωσης, υγρασία σε παράθυρα και κουφώματα. Οι αφυγραντήρες Meaco προσφέρουν λύση για κάθε εφαρμογή και πρόβλημα αυξημένης σχετικής υγρασίας: υγρασία στους τοίχους, υγρασία συμπύκνωσης, υγρασία σε παράθυρα και κουφώματα, υγρασία στις ντουλάπες, πρόβλημα υγρασίας στο υπόγειο, στην αποθήκη, το γκαράζ, το εργαστήριο.

Λογική ελέγχου Meaco

Ένα εξαιρετικό παράδειγμα της επιπλέον λεπτομέρειας που μπορείτε να ωφεληθείτε από ένα αφυγραντήρα Meaco είναι η νέα Λογική Ελέγχου των αφυγραντήρων Meaco. Με τη Λογική Ελέγχου Meaco θα έχετε την καλύτερη δυνατή ισορροπία μεταξύ εξοικονόμησης χρημάτων και αφύγρανσης. Όταν ο στόχος της σχετικής υγρασίας που επιλέγετε έχει επιτευχθεί, ο αφυγραντήρας Meaco θα λειτουργεί μόνο τον ανεμιστήρα 5 λεπτά για να ελέγξει ότι η σχετική υγρασία είναι σε επιθυμητά επίπεδα. Στη συνέχεια θα σταματήσει την λειτουργία του για 30 λεπτά, μετά θα ξεκινήσει τον ανεμιστήρα και πάλι για 5 λεπτά για να ελέγξει τη σχετική υγρασία δωματίου, αν η σχετική υγρασία έχει αυξηθεί πάνω από το προκαθορισμένο επίπεδο, ο αφυγραντήρας θα αρχίσει να λειτουργεί και πάλι. Εάν η σχετική υγρασία είναι κάτω από το προκαθορισμένο επίπεδο τότε ο αφυγραντήρας θα σταματήσει και πάλι για άλλα 30 λεπτά. Αυτή η διαδικασία μειώνει σημαντικά το κόστος λειτουργίας του αφυγραντήρα Meaco και εξοικονομεί πολλά χρήματα, έως και 80% της ενέργειας που χρησιμοποιείτω στο παρελθόν..

Η λογική ελέγχου Meaco είναι διαθέσιμη στα μοντέλα: αφυγραντήρας desiccant Meaco DD8L και Meaco DD8L Junior, και η νέα σειρά Meaco 12L Platinum και Meaco 20L Platinum.

αφυγραντήρες με συμπιεστή (compressor)

Αφυγραντήρες χρησιμοποιούνται για αρκετές δεκαετίες. Σήμερα υπάρχουν δύο κυρίως τύποι αφυγραντήρων – με συμπιεστή (compressor) και desiccant. Ο αφυγραντήρας με συμπιεστή χρησιμοποιεί μοτέρ (όπως αυτό του ψυγείου) και ψυκτικό. Παίρνει τον αέρα δωματίου, τον οδηγεί σε υγρά πηνία και καθώς τα πηνία είναι ψυχρά, το νερό συμπυκνώνεται και ρέει προς το δοχείο νερού. Στη συνέχεια ο αέρας θερμαίνεται στα επίπεδα της θερμοκρασίας δωματίου και εξέρχεται από τον αφυγραντήρα.

Σημαντικό: Οι αφυγραντήρες με συμπιεστή, εξαιτίας του τρόπου λειτουργίας τους, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο σε χώρους που θερμαίνονται και διατηρούν μια θερμοκρασία γύρω στους 20°C και όχι κάτω των 15°C.

αφυγραντήρες desiccant

Ο αφυγραντήρας desiccant δεν έχει κανένα ψυκτικό, ή συμπιεστή – μοτέρ. Διαθέτει έναν αφυγραντικό τροχό, γεμάτο από απορροφητικό, ξηραντικό υλικό που ονομάζεται ζεόλιθος, ο οποίος περιστρέφεται αργά και όπως έρχεται ο αέρας του δωματίου σε επαφή με τον τροχό η περίσσεια υγρασία απορροφάται από τον τροχό. Το ξηραντικό απορροφητικό υλικό αναγεννάται από μία θερμική αντίσταση στο εσωτερικό του αφυγραντήρα και ο εναλλάκτης θερμότητας διαχωρίζει τη θερμότητα από την υγρασία. Ο ξηρός αέρας που διαχέεται στο δωμάτιο είναι 10 – 12°C θερμότερος από τον αέρα του δωματίου. Αυτό καθιστά τους αφυγραντήρες desiccant δημοφιλείς σε εφαρμογές όπου οι χώροι είναι κρύοι ή δε θερμαίνονται ικανοποιητικά. Αφενός είναι οι μονοί που μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά σε χαμηλές θερμοκρασίες, αφετέρου η επιπλέον ζέστη που προσδίδει ο αφυγραντήρας Meaco τεχνολογίας desiccant βοηθάει στη θέρμανση του χώρου.

Για μια πιο λεπτομερή ματιά στη διαφορά μεταξύ των αφυγραντήρων με συμπιεστή (compressor) και τους αφυγραντήρες desiccant και πότε να επιλέξετε τον ένα ή τον άλλο ανάλογα με το πρόβλημα υγρασίας που έχετε, σας βοηθάμε να κάνετε την Επιλογή του κατάλληλου αφυγραντήρα.

υγρασία και υγεία

αφυγραντήρας: μειώνει την κατανάλωση θέρμανσης

Είναι διαπιστωμένο ότι η υψηλή υγρασία επηρεάζει αρνητικά την υγεία, επιδεινώνει ή και προκαλεί παρενέργειες όπως αναπνευστικές αλλεργίες, άσθμα, βρογχίτιδα, ξερόβηχα, κ.α. Τα αερομεταφερόμενα αλλεργιογόνα, αυτά δηλαδή που προκαλούν αναπνευστική αλλεργία, με άλλα λόγια τα ακάρεα σκόνης και τα σπόρια μούχλας, είναι προφανώς σε άμεση σχέση με τα επίπεδα υγρασίας. Όσο υψηλότερη είναι η σχετική υγρασία στο σπίτι τόσο πιο γρήγορα η μούχλα αυξάνει και εξαπλώνεται σε μεγαλύτερο βαθμό.

Η ανάπτυξη και το πλήθος αυτών των μικροοργανισμών ελαχιστοποιείται όταν η σχετική υγρασία είναι κάτω από 50%, ενώ αυξάνονται στο μέγιστο βαθμό όταν η σχετική υγρασία είναι 80%. Τα περισσότερα είδη μυκήτων δεν μπορούν να αναπτυχθούν, εκτός εάν η σχετική υγρασία ξεπερνά το 60%. Οι αφυγραντήρες Meaco σάς δίνουν τη δυνατότητα να επιλέξετε την υγρασία δωματίου που επιθυμείτε και τη διατηρούν σταθερή χάριν στον εσωτερικό υγροστάτη που διαθέτουν.

Διαβάστε πως ένας αφυγραντήρας Meaco μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής σας και να σας απαλλάξει από προβλήματα υγείας που σχετίζονται με την υψηλή υγρασία στο σπίτι. Ακάρεα σκόνης και αφυγραντήρας

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι πολύ απλά η υψηλή σχετική υγρασία στο σπίτι φουσκώνει τον λογαριασμό θέρμανσης! Είναι λογικό, τί κοστίζει περισσότερο να θερμάνουμε ένα δωμάτιο που έχει 50-60% σχετική υγρασία ή το ίδιο δωμάτιο με 80% σχετική υγρασία; Προφανώς το δεύτερο.

Υπάρχουν μετρήσεις και μελέτες που αναφέρουν ότι με τη χρήση αφυγραντήρα μπορούμε να μειώσουμε το κόστος θέρμανσης έως και 15-20%. Ο ξηρός αέρας είναι πολύ πιο εύκολο να θερμανθεί από τον υγρό αέρα (λιγότερα μόρια νερού στον αέρα για να θερμανθούν). Τα χρήματα που θα ξοδεύατε για το λογαριασμό θέρμανσης είναι πολύ περισσότερα από τα χρήματα που ξοδεύετε για την λειτουργία του αφυγραντήρα. Στην πραγματικότητα, ο καλύτερος τρόπος σπαταλάτε χρήματα είναι να μη χρησιμοποιείτε αφυγραντήρα και να αφήσετε το επίπεδο της υγρασίας να είναι υψηλό στο σπίτι στο σπίτι!

Οι αφυγραντήρες Meaco τεχνολογίας desiccant, Meaco DD8L και Meaco DD8L Junior, είναι πολύ υψηλής ενεργειακής απόδοσης. Όλη η ενέργεια που ο αφυγραντήρας καταναλώνει επιστρέφεται στο χώρο με θερμότητα (ο ξηρός αέρας που εξέρχεται του αφυγραντήρα είναι θερμός), και συνεπικουρεί στη θερμότητα που παράγεται από άλλες πηγές, όπως οι θερμοπομποί, το καλοριφέρ, κλπ.