Συμβουλές στον καταναλωτή

Αγαπητέ Φίλε,

  1. Να ζητάς αποδεδειγμένα την χώρα προέλευσης, με φωτογραφία, site, τηλέφωνο του εργοστασίου παραγωγής. Για τα προϊόντα Redwell, μπορείς να ανατρέξεις στην επίσημη σελίδα της εταιρείας www.redwell.com. Δυστυχώς, τα κρούσματα εξαπάτησης του κοινού, σε αυτόν τον τομέα είναι ανησυχητικά πολλά!
  2. Να ζητάς εγγράφως τα πιστοποιητικά των προϊόντων, όπου θα φαίνεται ξεκάθαρα το όνομα της εταιρείας και των προϊόντων που πιστοποιούνται. Εμείς τα έχουμε παραθέσει εδώ, αλλά μπορούμε να τα αποστέλλουμε και με mail.
  3. Ασφάλεια –Θερμική άνεση-απόδοση: Όταν τα πάνελ τοποθετούνται στον τοίχο, βάσει των ευρωπαϊκών κανονισμών ασφάλειας (En 60335-2-30:2003/page14), αυτά δεν πρέπει να υπερβαίνουν τους 100 βαθμούς κελσίου στην εξωτερική τους επιφάνεια. Σε διαφορετική περίπτωση, είτε θα πρέπει να τοποθετούνται, σε ύψος πάνω από 1,80 μέτρου για ασφάλεια των μικρών παιδιών (τότε όμως έχουμε μειωμένη απόδοση) η θα πρέπει να τοποθετούνται οροφή (μειωμένη θερμική άνεση ).Να βεβαιώνεστε, λοιπόν πάντα για την ανώτατη θερμοκρασία επιφάνειας. Δυστυχώς, οι άνω περιορισμοί ασφάλειας, συνήθως αποκρύπτονται, χωρίς τις υποχρεωτικές προειδοποιητικές σημάνσεις επάνω στα πάνελ.

Επίσης, να αποφεύγετε πάνελ, πολλών Watt, σε μικρές επιφάνειες: Είναι πολύ εύκολο, να κατασκευαστούν πάνελ, με πολύ υψηλές θερμοκρασίες, σε μικρές σχετικά διαστάσεις των πάνελ. Π.χ κυκλοφορούν στην αγορά, πάνελ 2000 Watt με διαστάσεις 120χ60 cm η 1500 Watt, σε διαστάσεις 90χ60cm. Φυσικά έτσι μειώνεται το κόστος κατασκευής, αλλά αυτά τα πάνελ,είτε ανεβάζουν μεγάλες θερμοκρασίες (επικίνδυνο αν τοποθετηθούν σε προσιτά σημεία από τον άνθρωπο), είτε διακόπτονται συνεχώς με θερμοδιακόπτες ( καταναλώνεται αδίκως, μεγάλο ηλεκτρικό φορτίο, χωρίς το ανάλογο αποτέλεσμα. Και φυσικά! Μεγάλος κίνδυνος, σε περίπτωση φθοράς του εσωτερικού θερμοδιακόπτη, αν χαλάσει!!!!!)

Εκτός των παραπάνω, μειώνεται η θερμική άνεση ενώ η γλυκιά ζέστη της υπέρυθρης, μετατρέπεται σε ενόχληση και δυσφορία. Οι μεγάλες θερμοκρασίες επιφανειών, χρησιμοποιούνται σε ειδικές περιπτώσεις και ειδικούς χώρους, όταν εξασφαλίζεται το ανάλογο κατώτερο ύψος, οπότε δεν προσβάλλεται η θερμική άνεση και η ασφάλεια (βλέπε power heater).