Σώματα υπέρυθρης ακτινοβολίας Redwell Αυστρίας

Κάντε κλικ στις εικόνες για μεγέθυνση

Η υπέρυθρη θερμική ακτινοβολία δεν έχει καμία σχέση με την βλαβερή υπεριώδη ακτινοβολία. Τα υπέρυθρα κύματα είναι μια μορφή ενέργειας, η οποία μπορεί να ζεστάνει αντικείμενα χωρίς να ζεσταίνει τον αέρα γύρω τους. Η υπέρυθρη θερμική ακτινοβολία χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια για θεραπευτικούς σκοπούς και χαρακτηρίζεται απολύτως ασφαλής.

Πλεονεκτήματα θέρμανσης με υπέρυθρες:

 1. Απόλυτη αυτονομία θέρμανσης
 2. Χαμηλότερο κόστος κτήσης από την συμβατική θέρμανση
 3. Δεν χρειάζεται χώρος για λεβητοστάσιο και δεξαμενή πετρελαίου
 4. Υγιεινή θέρμανση, στεγνώνει την υγρασία από τους τοίχους
 5. Οικονομία έως 80% ανάλογα με την μόνωση.
 6. Η θέρμανση των σωμάτων αποδίδεται στο 100%.
 7. Δεν υπάρχει διαφορά θερμοκρασίας στο δωμάτιο μεταξύ οροφής και πατώματος.
 8. Δεν χρειάζεται συντήρηση.
 9. Έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής.
 10. Ακίνδυνο για παιδιά.
 11. Δεν καταναλώνει πολύ ρεύμα, γιατί εκπέμπει κατευθείαν.
 12. Δεν χρειάζονται πρόσθετες εργασίες (μερεμέτια, εμφανείς σωλήνες θέρμανσης)
 13. Αφήνει ελεύθερους τους τοίχους για χαμηλά έπιπλα (οικονομία χώρου)
 14. Δεν στεγνώνει τον αέρα
 15. Δεν δημιουργεί ρεύματα αέρος
 16. Έχουμε αποφυγή οσμών

Τι είναι οι υπέρυθρες ακτίνες;

Οι υπέρυθρες ακτίνες είναι ηλεκτρομαγνητικά κύματα κάτω από την περιοχή της ερυθρής περιοχής του ορατού φωτός, τα οποία φροντίζουν για την υγειά και την ευεξία μας, σε αντίθεση με τις υπεριώδεις ακτίνες.

Η υπέρυθρη θερμική ακτινοβολία δεν έχει καμία σχέση με την βλαβερή υπεριώδη ακτινοβολία, η οποία ευθύνεται για τα εγκαύματα και τις κακώσεις του δέρματος. Τα υπέρυθρα κύματα είναι μια μορφή ενέργειας, η οποία μπορεί να ζεστάνει αντικείμενα χωρίς να ζεσταίνει τον αέρα γύρο τους. Η υπέρυθρη θερμική ακτινοβολία χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια για θεραπευτικούς σκοπούς και μπορεί να χαρακτηριστεί ως απολύτως ασφαλής.

Στην καθημερινότητα ο ήλιος είναι αυτός που αποτελεί την πηγή ακτινοβολούμενης ενέργειας. Τι συμβαίνει όμως όταν ο ήλιος κρυφτεί πίσω από ένα σύννεφο; Παρόλο που η θερμοκρασία του αέρα δεν πέφτει, αισθανόμαστε τον καιρό να κρυώνει. Τα σύννεφα μπλοκάρουν την υπέρυθρη ακτινοβολία του ήλιου και εκείνη την στιγμή μας γίνεται αισθητή η έλλειψη της θερμικής ακτινοβολίας.

Ασφάλεια : Η θερμική υπέρυθρη ακτινοβολία εκπέμπεται κι από τον ήλιο αλλά κι από τον ανθρώπινο οργανισμό.

Η ενέργεια της υπέρυθρης ακτινοβολίας παράγεται από καθαρά οικολογικά προϊόντα και είναι μια μορφή ενέργειας, η οποία θερμαίνει απευθείας τα αντικείμενα χωρίς να θερμαίνει τον περιβάλλοντα αέρα. Επίδραση Ένα μεγάλο μέρος της ηλιακής ενέργεια αποτελείται από υπέρυθρη ενέργεια.

Η υπέρυθρη θερμότητα αποτελεί βασικό υποστηρικτικό μέσο για τις μεθόδους θεραπείας.

Ακόμα και στις θερμοκοιτίδες, για να ζεσταίνουν τα νεογέννητα, θα χρησιμοποιηθούν συστήματα υπέρυθρης θερμότητας.

Ποιο είναι το πλεονέκτημα της θέρμανσης με υπέρυθρη ακτινοβολία;

Στην ιατρική είναι ήδη γνωστό πως επιλεκτικά κάποιοι ιστοί και όργανα απορροφούν αυτήν την ενέργεια. Η υπέρυθρη ενέργεια επιδρά θετικά σε ένα μεγάλο μέρος της αναρρωτικής διαδικασίας. Και άλλες ευεργετικές επιδράσεις Η υπέρυθρη θερμότητα, που εισχωρεί σε βάθος, έχει διάφορα πεδία χρήσης και επιδρά θετικά σε κάποιες ασθένειες, όπως:

Υψηλή και χαμηλή πίεση, διαταραχές στο κυκλοφοριακό, νεφροπάθειες, αποτοξίνωση, στρες, παθήσεις του ρινικού, λαρυγγικού και ακουστικού συστήματος, ρευματισμοί, αρθρίτιδα, μόλυνση των κλειδώσεων, δερματοπάθειες, τράβηγμα μυών, βρογχίτιδα, άσθμα, κρυολογήματα, πόνοι περιόδου, λουμπάγκο, πόνοι στην μέση και την λεκάνη, ισχιαλγία, αϋπνία, έγκαυμα από τον ήλιο, προβλήματα πέψης, κόπωση, πνευμονία, πόνοι στην κοιλιακή χώρα, ακινησία ακρών κλπ. Κράμπες μυών/ πόνοι Οι μύες θα χαλαρώσουν με την χρήσης υπέρυθρης ακτινοβολίας και θα επανέλθουν. Έτσι θα ελαττωθεί η ένταση και οι πόνοι θα απαλυνθούν.

Σπορ:

Η υπέρυθρη σάουνα συμβάλει στο να διατηρηθούν σε φόρμα οι μύες, ακόμα κι αν χρειάζεται να γίνει μια παύση άθλησης λόγω τραυματισμού. Προτείνεται, να προθερμαίνονται οι μύες στην καμπίνα της υπέρυθρης σάουνας πριν την άθληση. Στην καμπίνα αυτή μπορεί κανείς να μπει με τα ρούχα, εξαιτίας της βαθιάς εισχώρησης των κυμάτων της θερμικής πηγής. Παθητική άσκηση των καρδιακών αγγείων.

Τα συστήματα υπέρυθρης θέρμανσης δίνουν την δυνατότητα σε άτομα ανάπηρα και με ειδικές ανάγκες, τα οποία αδυνατούν να επιβαρυνθούν με προγράμματα ασκήσεων και φυσικής κατάστασης, να ασκήσουν το κυκλοφοριακό τους σύστημα και τα αγγεία της καρδιάς τους. Η υπέρυθρη θερμότητα συμβάλει στην ενίσχυση της ελαστικότητας των ιστών Αυτό είναι σημαντικό για τους τραυματισμένους συνδέσμους, τένοντες και μύες. Επίσης, συντελεί και στην ελαχιστοποιήση κίνδυνου τραυματισμών των αθλητών.

Τέλος, βοηθάει κατά της ακινησίας των ακρών. Ιδρώτας Ο βαθύς καθαρισμός του σώματος επιτυγχάνεται από μέσα προς τα έξω με φυσικό και υγιή ιδρώτα . Ο ιδρώτας των ανθρώπων, που χρησιμοποίησαν ένα σύστημα υπέρυθρης θέρμανσης, συγκρίθηκε με τον ιδρώτα ανθρώπων, που χρησιμοποίησαν σάουνα ζεστού αέρα. Στην σάουνα με υπέρυθρη θερμότητα χάνει το ανθρώπινο σώμα 80% νερό και 20% άλλες ουσίες, όπως λίπος, χοληστερίνη, λιποδιαλυτές τοξίνες, βαριά μέταλλα και οξέα.

Σε μια συνήθη σάουνα ο οργανισμός χάνει περίπου 97% νερό και 3% άλλες ουσίες. Εκτός αυτού, ο άνθρωπος ιδρώνει δυο φορές περισσότερο σε μια σάουνα με υπέρυθρη θερμότητα από ό,τι σε μια σάουνα με ζεστό αέρα. Γενικά με την χρήση μιας σάουνας υπέρυθρης θερμότητας αντί για μια κοινή σάουνα, επιτυγχάνεται: 2 με 3 φορές περισσότερη ποσότητα ιδρώτα 3 με 7 φορές περισσότερη ποσότητα μη υδάτινων ουσιών στον ιδρώτα 6 με 20 φορές μεγαλύτερη αποτοξίνωση του οργανισμού.

Αδυνάτισμα:

Η υπέρυθρη θερμότητα προκαλεί την απομάκρυνση τοξικών ουσιών από το σώμα και την καύση λίπους, γεγονός, που υποστηρίζει θετικά μια κούρα αδυνατίσματος.

Κυτταρίτιδα:

Η κυτταρίτιδα είναι ένα συστατικό σε μορφή ζελέ, το οποίο αποτελείται από νερό, λίπος και περιττά στοιχεία και αποθηκεύεται κάτω από το δέρμα. Η χρήση θέρμανσης σε βαθύτερα στρώματα μπορεί να ξαναφέρει την ισορροπία στο δέρμα και να βοηθήσει το σώμα, να αποβάλλει όλες τις περιττές ουσίες με τον ιδρώτα.

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΤΥΠΟΣΙΣΧΥΣΒΑΡΟΣΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ
WE 250250W5,8 Kg705 x 305 x 18 mm
WE 420420 W10 Kg1006 x 386 x 18 mm
WE 600630 W14,5 Kg1006 x 606 x 18 mm
WE 800830 W16,5 Kg1606 x 426 x 18 mm
WE 900890 W19,8 Kg1206 x 706 x 18 mm
WE 11001100 W22 Kg1606 x 606 x 18 mm
WE14001400 W36,8 Kg2006 x 806 x 18 mm

Κατασκευή – Redwell υπέρυθρα θερμαντικά σώματα

Για τα Redwell- θερμαντικά σώματα χρησιμοποιούμε αποκλειστικά υλικά, τα οποία ποιοτικά εκπληρούν τις υψηλότερες απαιτήσεις, έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής και εκπληρούν τις οικολογικές απαιτήσεις της σημερινής κοινωνίας.

Κεντρικό- αποθηκευτικό σώμα

 • Καθαρά φυσικό προϊόν
 • Δεν καίγεται (σημείο τήξης 1315°C)
 • Ηλεκτρικά μη αγώγιμο
 • Δεν δημιουργείται επίστρωση όταν παγώνει

Ηλεκτρονικό τμήμα:
Χρησιμοποιούμε έναν υψηλής ποιότητας αγωγό θερμότητας. Αυτό μας επιτρέπει να κατασκευάζουμε θερμικά σώματα, τα οποία είναι φτωχά σε ηλεκτρονικό νέφος. Για να μην υπερθερμανθεί ένα θερμαντικό σώμα και να αποκλειστεί οποιαδήποτε πιθανότητα πυρκαγιάς, το σώμα είναι εξοπλισμένο με έναν θερμοστάτη ασφάλειας, ο οποίος προδιαγράφεται απο τον TUV.

Επισμαλτωμένη Hard Glass (Γυαλί ειδικά επεξεργασμένο με αυξημένη σκληρότητα το οποίο αντέχει σε αρκετά υψηλές θερμοκρασίες , π.χ πυρίμαχα γυαλιά) επιφάνεια:

Το επισμαλτωμενο ατσάλι είναι το αποτέλεσμα της σύντηξης υψηλής ποιότητας ατσαλιού και Hard Glass σύμφωνα με την υψηλής τεχνολογίας διαδικασία παραγωγής. Πάνω στο επισμαλτωμενο ατσάλι μπορεί κανείς να γράψει, είναι ανθεκτικό σε γρατσουνιές και σε επίδραση οξέων, το χρώμα του είναι φαίνεται φυσικό και είναι σχεδόν αναλλοίωτο. Η επιφάνεια αυτή μπορεί να παρασκευαστεί σε διάφορα χρώματα καθώς και με διάφορα διακοσμητικά σχέδια (Screen processing). Επίσης οι επισμαλτωμένες Hard Glass επιφάνειες έχουν πολύ καλές ιδιότητες αντανάκλασης της θερμότητας

Ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι η αργή μεταφορά της θερμότητας από σώμα σε σώμα. Αυτή η ιδιότητα μας επιτρέπει να αγγίζουμε να θερμαντικά σώματα για λίγο χρόνο χωρίς να πονέσουμε ή να καούμε (ακόμα και για τά μικρά παιδία δεν υπάρχει κίνδυνος εγκαύματος)

Η πίσω πλευρά
Για να εξασφαλίσουμε την απαραίτητη ακαμψία και μη παραμόρφωση χρησιμοποιούμε για το πίσω μέρος του θερμαντικού σώματος ένα 0.55mm παχύ επικασσιτερωμένο λευκοσίδερο

Ένωση επιφάνειας, πυρήνα και πίσω πλευράς: Για να εξασφαλίσουμε μια διαρκή και σταθερή μονάδα θέρμανσης, χρησιμοποιούμε μια ειδικά για τις ανάγκες και τις απαιτήσεις μας κατασκευασμένη κόλλα (είναι παχύρρευστη, δεν έχει αναθυμιάσεις και είναι φιλική προς το περιβάλλον) Η ειδική αυτή κόλλα επαλείφεται στα διάφορα μέρη, τα οποία συναρμολογούνται μεταξύ τους και συμπιέζονται σε ένα υψηλής πίεσης πιεστήριο.

Πλαίσιο:

Το πλαίσιο των σωμάτων αποτελείται από επεξεργασμένο αλουμίνιο, το οποίο κατά επιθυμία διατίθεται σε λευκό, χρώμιο και ξύλο.

Γωνίες και στηρίγματα:
Για την εγκατάσταση των θερμαντικών σωμάτων προσφέρουμε επικαλυμμένη στήριξη (αποκλειστικά για εγκατάσταση στον τοίχο), καθώς και στήριξη με πλαστικές γωνίες (για εγκατάσταση στον τοίχο ή το ταβάνι) Για τις πλαστικές γωνίες μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ λευκού και γκρι χρώματος.

Τα υπέρυθρα θερμικά κύματα μπορεί κάνεις, ναι μεν να τα αισθανθεί αλλά όχι και να τα μυρίσει, πόσο μάλλον να τα δει. Η πρώτη εξήγηση βρίσκεται ήδη στο όνομα: υπέρυθρη (Infrared). Το πρόθεμα «Infra» προέρχεται από τα λατινικά και σημαίνει «κάτω από» αλλά και «πέρα από», μια απόδειξη του ότι η υπέρυθρη ακτινοβολία είναι ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, η οποία βρίσκεται πέρα από το κόκκινο όριο του φάσματος του ορατού φωτός. Αρα σε μια περιοχή μήκους κύματος μεταξύ 780 και ενός εκατομμύριου νανομέτρων, που δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή από το μάτι.

Για να μπορέσουμε να το κατανοήσουμε καλυτέρα, θα πούμε, ότι ένα νανόμετρο είναι 70.000 φορές λεπτότερο από μια ανθρωπινή τρίχα. Εκεί είναι αυτονόητο ότι το μάτι δεν έχει καμία πιθανότητα αντίληψης. Έτσι η εκπομπή υπέρυθρων κυμάτων, είναι αόρατη. Παρόλα αυτά γνωρίζουμε ότι υπάρχει. Χάρη στους ανθρώπινους δερματικούς αισθητήρες μπορούμε να την αισθανθούμε.

Η υπέρυθρη ακτινοβολία λειτουργεί κατά βάση της προστατευτικής, μακροκυματικής υπέρυθρης C-ακτινοβολίας (βιογεννετικό υπέρυθρο), η οποία διαπερνά τον αέρα και θερμαίνει τα στερεά σώματα.

Πηγές υπέρυθρης ακτινοβολίας, είναι ο ήλιος, η φωτιά, το ανθρώπινο σώμα, τα θερμαντικά σώματα redwell.

Συνεπώς, ακόμη μια φορά θα πούμε, πως η υπέρυθρη ακτινοβολία, είναι ο φυσικός τρόπος θέρμανσης. Ο τρόπος δηλαδή, που επέλεξε η φύση να μας θερμάνει, εν αντιθέσει με τα συμβατικά συστήματα, που λειτουργούν αφύσικα και συντελούν στην δημιουργία «άρρωστων» κτιρίων.

(Κάποιες φορές δυστυχώς, από έλλειψη καλής ενημέρωσης, γίνεται σύγχυση της θεραπευτικής υπέρυθρης ακτινοβολίας, με την βλαβερή υπεριώδη, που εκπέμπεται σε τελείως διαφορετικό μήκος κύματος).

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΙ

 • Τα προϊόντα μας είναι ελεγμένα από TUV, GS, CE, GOST, CSA (για Η.Π.Α και Καναδά)και IGEF και υπόκεινται στον οικολογικό έλεγχο υλικών της GSF.
 • TUV CERT – DIN ISO 9100:2000 ΚΑΙ DIN ISO 14001:2004
 • Αξιολόγηση Προμηθευτών & Συστήματα Διασφάλισης της Ποιότητας EN ISO 9001:2000 und EN ISO 14001:2004
 • CE – ΣΗΜΑΝΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ Η εταιρία IHS Infrarot Heizsysteme GmbH επιβεβαιώνει ότι η συσκευή της υπόκειται στον νόμο EMV καθώς και οδηγίες χαμηλής τάσης (73/23) EWG.
 • IGEF – ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΝΕΦΟΥΣ Πιστοποίηση ηλεκτροβιολογικής έρευνας και εκτίμησης για το θερμαντικό σύστημα IHS-Infrarot.
 • TUV NORD Πιστοποίηση για τις εγκαταστάσεις παραγωγής και κατασκευής, σφραγισμένη με το σήμα ασφάλειας της TUV Nord
 • GOST-R Ρωσική πιστοποίηση
 • GS – ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ Πιστοποίηση, ότι το προϊόν Redwell εκπληρώνει τις απαιτήσεις του νόμου περί ασφάλειας συσκευών και προϊόντων
 • ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ UL ΚΑΙ CSA Πιστοποιήσεις για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και Καναδά.

ΕΓΓΥΗΣΗ 90 ΜΗΝΕΣ