Οικιακά φωτοβολταϊκά: ασφαλιστικά μέτρα για 200 “ευάλωτους” ιδιοκτήτες

Την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου κατατέθηκαν ασφαλιστικά μέτρα για λογαριασμό 200 μελών του Πανελληνίου Συλλόγου Φωτοβολταϊκών Στέγης (ΠΑΣΥΦΩΣ). Πρόκειται για ιδιοκτήτες οικιακών φωτοβολταϊκών με ετήσιο εισόδημα κάτω από 5.000 Ευρώ, ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, μακροχρόνια άνεργους και δανειολήπτες.
H επιλογή των 200 αυτών περιπτώσεων έγινε μετά από συστηματική εργασία της γραμματείας του συλλόγου πάνω στους 7000 φακέλους των μελών του ΠΑΣΥΦΩΣ.
Τα ασφαλιστικά μέτρα πρόκειται να συζητηθούν την Τρίτη 24 Μαρτίου 2015 και ώρα 9 το πρωί στο Ειρηνοδικείο Αθηνών. Στόχος του ΠΑΣΥΦΩΣ είναι να αναδείξει το σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα που προκάλεσε το new deal (με τις αναδρομικές περικοπές στις εγγυημένες τιμές) σε οικογένειες με περιορισμένους πόρους που αποφάσισαν να επενδύσουν σε ένα μικρό οικιακό φωτοβολταϊκό σύστημα για να ενισχύσουν το εισόδημά τους.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο των ασφαλιστικών:
«Επειδή ειδικότερα δεν υφίσταται για όλους εμάς (200 μέλη του ΠΑΣΥΦΩΣ) ανεξαιρέτως που σημειωτέον αποτελούμε μικρομεσαίους οικογενειάρχες, με πλήθος οικονομικών υποχρεώσεων (σε δημόσιους, ιδίως φορολογικούς και ιδιωτικούς φορείς) και σοβαρότατα προσωπικά προβλήματα και προβλήματα υγείας, όπως τα ειδικότερα προβλήματα και υποχρεώσεις προσδιορίζονται εξατομικευμένα και κατά τρόπο ορισμένο στην οικεία στήλη στον εισαγωγικό πίνακα της παρούσας (και τα οποία δεδομένα θα αποδείξουμε με προσκομιδή κατάλληλων εγγράφων με το σημείωμά μας), καμία απολύτως δυνατότητα λόγω της μονομερούς τροποποίησης των συμβάσεών μας να λειτουργήσουμε πλέον ως οντότητες λόγω των δυσμενέστατων επιβαλλόμενων οικονομικών όρων – τροποποιήσεων και για το λόγο αυτό είναι σαφές ότι παρίσταται άμεση ανάγκη και κατεπείγουσα περίπτωση προς αποτροπή της πλήρους απονέκρωσης της δράσης μας ως κοινωνών και της περιέλευσής μας σε οριστικό οικονομικό αδιέξοδο να ληφθούν ασφαλιστικά μέτρα και να ρυθμισθεί προσωρινά η κατάσταση με τη χορήγηση γνήσιας και αποτελεσματικής δικαστικής προστασίας σε προσωρινό επίπεδο».

Σημειώνεται πως σε επόμενο στάδιο θα κατατεθούν ασφαλιστικά και για δεύτερη ομάδα μελών του ΠΑΣΥΦΩΣ. Υπενθυμίζεται επίσης πως τις επόμενες ημέρες θα κατατεθούν αγωγές για όλα τα μέλη, ενώ η κατατεθειμένη μηνυτήρια αναφορά, σύμφωνα με πληροφορίες, επεξεργάζεται ήδη με γοργούς ρυθμούς από τη δικαιοσύνη.

Πηγή: www.econews.gr